Marinerad kall fläskfilé


Antal portioner 15 Portioner

Ingredienser
1700 g Fläskfilé
Smör till stekningen
KRYDDBLANDNING
2 msk Salt
1/2 tsk Svartpeppar
1 tsk Mexikansk kryddblandning
1 tsk Finstött rosmarin
1 tsk Salvia
1/2 tsk Vitlökspulver
MARINAD
1/2 tsk Salt
1 tsk Svartpeppar
1 dl Vinäger
3/4 dl Vatten
3 dl Olja
2 Vitlöksklyftor; pressade
1 Gul lök; finhackad
1 dl Finhackad persilja
1 dl Kapris


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.

Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.
Marinerad kall fläskfilé recept på  enkel och lättlagad mat.