Marinerad hamburgare


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
75 g Nötfärs
1/2 msk Gul lök; hackad
12 1/2 g Mager ost; riven
MARINAD
1 msk Worcestershiresås
1 Krm vitlökspulver, eller
Vitlök; pressad, efter egen
-smak
1 Krm salt
Peppar
1 Krm basilika
UGNSSTEKT POTATIS
Potatis; valfri mängd
1 tsk Bordsmargarin
Salt
1 tsk Ströbröd


Så här gör du:

Blanda lök och färs och forma till en biff. Stick in tummen och gör
ett hål mitt i biffen. Stoppa in den rivna osten i mitten. Täck med
färs. Platta till biffen något. Blanda marinaden, lägg i biffen och
låt den ligga ca 1 timme. Vänd biffen några gånger under tiden.
Skala potatisen. Skiva den men inte helt igenom. Det går lätt om man
lägger potatisen mot kanten av en skärbräda. Lägg potatisarna med den
skurna sidan uppåt i en ugnsfast form. Salta försiktigt och stek den
i 225° i mitten av ugnen 45 minuter. pensla med hälften av margarinet
efter halva tiden och salta och strö ströbrödet över.
Stek biffen i resten av magarinet i en fettsnål panna. Servera
rikligt med grönsaker till.

VV-info: 2 1/2 gul, 1 f-gul och 1/8 röd per portion
Marinerad hamburgare recept på  enkel och lättlagad mat.