Marinerad festfilé


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
800 g Filé; av gris, lamm, rådjur
-eller älg
10 Enbär; krossade, ev mer
1 tsk Torkad timjan; ev det dubbla
-ELLER
1 msk Färsk timjan; hackad, ev det
-dubbla
1/2 tsk Svart- eller vitpeppar
2 tsk Flytande margarin
2 tsk Soja; ev något mer


Så här gör du:

Blanda krossade enbär, timjan och peppar. Gnid in den putsade filén
med blandningen. Lägg den i en plastpåse och marinera 3-4 timmar,
gärna mer om tid finns. Skrapa av filén och spara skrapet. Bryn filén
runt om i margarinet i en fettsnål panna. Lägg över i en strång form
och efterstek i ugnen i 200° 20-30 minuter. Pensla under tiden med
soja.

VV-info: 1/4 MF och 2 1/2 P per portion
Marinerad festfilé recept på  enkel och lättlagad mat.