Mango Chutney med russin


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
1 1/3 kg Mango; färsk, mogen
700 g Farinsocker
170 g Vilöksklyfta; skalade
170 g Färsk ingefära; finhackad
100 g Sultanrussin
125 g Russins
2 msk Salt
SPICES
1 msk Malen kummin
1 msk Malen korianderr
1 msk Chillipulver
1 tsk Malen nejlika


Så här gör du:

Skala mangona och skiva dem, ta vara på saften som rinner från dem.

Lägg mangoskivorna i en kastrull och slå på så mycket vatten att det
precis täcker och koka upp. När det småkokar tillsättes socker och
mer vatten om det behövs för att det inte ska fastna i kastrullen.

Purea vitlök, ingefära, sultan- och vanliga russin och tillsätt
kryddorna.

När mangoblandingen har en syltliknande konsistens tillsätts
vitlökspurén och saltet. Rör om ordentligt och låt det sjuda,
tillsätt mer vatten om det behövs.

När chutneyn har tjocknat tas kastrullen från plattan. Låt kalllna
och häll över på burkar. Låt stå i minst 4 veckor innan den används.
Mango Chutney med russin recept på  enkel och lättlagad mat.