Mango Chutney med plommon


Antal portioner 7 Deciliter

Ingredienser
450 g Mango; omogen, skalad och
-skivad
1 stänk Salt
1 nypa Gurkmeja
300 g Socker
1 1/4 tsk Vegetabilisk olja
1 nypa Fänkålsfröns
2 Röd chilifrukt
1 1/4 tsk Ingefära; finhackad
1/4 lb Plommon; urkärnade och
-hackade
2 1/2 msk Vit vinäger


Så här gör du:

Strö salt och gurkmeja över mangoskivorna och låt stå 3 timmar.
Blanda mangoskivorna med socker i en kastrull och koka på svag värme,
under lock, tills mangoskivorna är mjuka, ca 15 minuter. Tillsätt INTE
någon vätska!

Hetta upp oljan i en liten kastrull. Tillsätt fänkålsfrön och fräs i 2
sekunder. Tillsätt chilifrukt, ingefära och plommon och låt koka några
minuter. Blanda ner i mango/sockerblandningen och låt det koka på svag
värme i ytterligare 30 minuter tills plommonen är mjuka. Rör ner
vinägerna och ta kastrullen från värmen. Låt svalna.
Mango Chutney med plommon recept på  enkel och lättlagad mat.