Mandelchokladkaka


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
200 g Smör
5 Ägg
2 1/2 dl Socker
250 g Mandel
100 g Blockchoklad
Florsocker och kakao till
-garnering


Så här gör du:

sätt ugnen på 150°. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en rund
form med löstagbar kant. Smörj och bröa formen. Smält smöret och låt
det svalna lite grann. Mal mandeln oskållad och hacka blockchokladen.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt - blanda sedan ner choklad och
mandel i smeten. Häll i smöret under omrörning. Häll smeten i formen
och grädda ca 1 timme - prova med en sticka. Kakan får inte stå för
länge för då förlorar den sin saftiga konsistens. Stjälp upp kakan
när den har svalnat lite. Blanda florsocker och kakao och sikta över
kakan, eller klipp 2 cm breda pappersremsor och lägg över kakan med 2
cm mellanrum och sikta enbart kakao över.

Kakan mår bara bra av att stå till nästa dag. Den går också bra att
frysa.
Mandelchokladkaka recept på  enkel och lättlagad mat.