Mammas flottyrkransar (Munk-ringar)


Antal portioner 40 Stycken

Ingredienser
1 Ägg
1 dl Socker
1 dl Mjölk
2 msk Margarin eller Smör
5 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
FRITERING
Kokosfett eller Olja
GARNERING
Strösocker


Så här gör du:

Vispa Ägg och socker poröst. Tillsätt Mjölken.
Smält matfettet och rör ner det i smeten.
Blanda det mesta av mjölet och bakpulvret. Vänd ner det.
Slå upp degen på mjölat bakbord. Arbeta i lite mer mjöl så att den
inte kladdar. Rulla degen till smala längder. Skär dem i 20 cm långa
bitar och forma dem till kransar.
Värm fettet till 180°C. Använd termometer eller gör "brödprovet".
Lägg några kransar åt gången och fritera dem guldbruna, ca 1 minut på
varje sida. Ta upp och låt dem rinna av väl på hushållspapper.
Vänd dem i socker.
Mammas flottyrkransar (Munk-ringar) recept på  enkel och lättlagad mat.