Makaroner med köttfärssås


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
9 dl Kokta makaroner
320 g Mager blandfärs
1 Gul lök; ev mer
4 tsk Flytande margarin
2 tsk Vetemjöl
400 g Krossade tomater
1 tsk Salt
1 Krm vitlökspeppar
1/2 tsk Timjan
1/2 tsk Oregano
1 dl Persilja; finhackad


Så här gör du:

Skala och hacka löken och fräs den i matfettet på svag värme. Höj
värmen och lägg i köttfärsen. Mosa med en trägaffel och bryn under
omrörning.
Strö över mjölet och bladna i tomaterna. Smaksätt med salt,
vitlökspeppar och örtkryddor. Koka under lock i 10-15 minuter. Rör
ner persiljan och servera med makaroner.

VV-info: 1 MF, 2 P och 1 1/2 B per portion
Makaroner med köttfärssås recept på  enkel och lättlagad mat.