Majsplättar med chili och limekeso


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
300 g Majs
75 g Paprika; röd
2 Ägg
1 msk Persilja; hackad
50 g Corn flakes
1/2 tsk Salt
Vitpeppar
Olja
LIME OCH CHILIKESO
1 Lime
1/2 Röd chili; går att ersätta
-med 1-2 krm chilipeppar
1 1/2 dl Keso
1/2 dl Crème Fraiche
1/2 tsk Salt


Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala eventuellt paprikan med en vass
potatisskalare. Skär den i små tärningar. Blanda med majs, ägg,
persilja och corn flakes. Salta och peppra. 3. Häll lite olja i en
ugnssäker stekpanna. Slicka ut smeten till jämna plättar, eller häll
smeten i smord plättlagg. 4. Ugnsgrädda plättarna i 2-3 minuter,
tills de fått fin färg på undersidan. Vänd och grädda lika länge på
andra sidan. 5. Lägg plättarna i smörpapper och varmhåll. 6. Tvätta
och raspa skalet på limen. Dela och pressa ur saften. Dela, kärna ur
och finhacka chilin. 7. Blanda chili, limerasp samt limesaft med keso
och crème frache. Salta och peppra.
Majsplättar med chili och limekeso recept på  enkel och lättlagad mat.