Lättbakade kuvertbröd


Antal portioner 20 Stycken

Ingredienser
3 dl Vatten; 37°
25 g Jäst
1 tsk Salt
1 dl Grahamsmjöl
1 dl Fint rågmjöl
6 dl Vetemjöl; cirka


Så här gör du:

Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och övriga
ingredienser. Arbeta degen smidig och låt den jäsa övertäckt ca 30
minuter. Ta upp degen och arbeta den väl på lätt mjölat bakbord. Dela
degen i lika många bitar som kuvertbröd. Dela varje del i tre bitar
som rullas till kulor och läggs tätt ihop på bakpappersklädd plåt.
Låt bröden jäsa ca 30 minuter. Grädda i 225-250° ugn 10-12 minuter.

VV-info: 30 g=1 B
Lättbakade kuvertbröd recept på  enkel och lättlagad mat.