Långkål (grönkål)


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
2 medel Grönkålsstånd (800g fryst)
Skinkspad
2 msk Smör
1 dl Grädde
1 tsk Salt
Vit- eller svartpeppar


Så här gör du:

(Halland)

1. Repa bladen från stjälkarna och skölj dem väl. Lägg dem i kokande
skinkspad (buljong kan i nödfall användas, men NS rek. inte detta :)
och koka dem mjuka under lock. Ta upp kålen och låt den rinna av.
Hacka den ganska fint. 2. Fräs hacker i lite fett i en gryta under
omrörning. Späd med grädde och ev. lite skinkspad och sjud kålen
tills det mesta av vätskan kokat in. 3. Smaka av med salt, peppar och
ev. något sätt (socker, sirap). Servera långkålen till skinkan och
korven på julbordet.
Långkål (grönkål) recept på  enkel och lättlagad mat.