Löksallad


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
1 kg Lök, gul
LAGEN
6 dl Vatten
1 dl Ättika, 24%
3 dl Socker
2 skiva Kanel, hel: 2 bitar
2 skiva Muskotblomma; 2 bitar
2 Kryddnejlika, hela
1 nypa Natriumbenzoat; eventuellt


Så här gör du:

1. Skala och skiva löken. Använd gärna matberedare.

2. Blanda samman ingredienserna till lagen och koka upp.

3. Lägg i löken och låt allt koka på svag värme 10-15 min eller tills
löken känns mjuk.

4. Ta upp löken med hålslev och lägg i burkar.

5. Koka ihop lagen några minuter på kraftig värme.

6. Häll lagen över löken och sätt genast på lock.

Gott till stekt kött eller en spännande sallad (varva löken med
skivade tomater och klipp kryddgrönt över)

Förvara salladen kallt. Färdig att ätas efter 1 dygn. Hållbarhet 4-6
mån
Löksallad recept på  enkel och lättlagad mat.