Lökdolmar med potatisplättar


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
2 Stor gul lök; ELLER
4 Liten gul lök
3/4 dl Kokt ris
160 g Nötfärs
1/2 tsk Salt
Nymalen peppar
1/2 tsk Rosmarin
3/4 dl Grönsaksbuljong; av
-tärning
1 tsk Flytande margarin
POTATISPLÄTTAR
250 g Potatis; kokt
1/2 Ägg
1 1/2 msk Vetemjöl
Salt
Peppar
1 tsk Flytande margarin


Så här gör du:

Skala löken och förväll den några minuter i kokande vatten. Kläm
försiktigt ut mitteninnehållet på lökarna så att de får ett
halvcentimetertjockt skal runt om.
Blanda ris och färs och kryddor. Späd med buljong till en ganska lös
färs. (Det står inte i receptet att man ska fördela smeten i lökarna,
men jag antar att man ska göra det innan man gör nästa sak... min
anm.) Bryn lökdolmarna runt om i margarinet. Späd med lite vatten och
låt puttra under lock på svag värme i ca 10 minuter.
Mosa potatisen, blanda med ägg, mjöl, salt och peppar. Forma till en
stor eller två små potatisplättar per person. Stek dessa i margarinet
och servera dem till lökdolmarna.

VV-info: 1 MF, 2 1/4 P, 1 B och ca 45 BK per portion.
Lökdolmar med potatisplättar recept på  enkel och lättlagad mat.