Löjromsmousse


Antal portioner 10 Portioner

Ingredienser
500 g Räkor, med skal
1 Rödlök
450 g Löjrom; ELLER stenbitsrom
3 dl Crème fraiche
3 msk Majonäs
1 msk Chilisås
1 1/2 dl Dill, finklippt
2 nypa Kajennpeppar
1 Citron, saften
12 Gelantinblad
2 1/2 dl Vitt vin, torrt


Så här gör du:

1. Skala och hacka räkorna och löken. Kör i mixer till en färs
(NS-kommentar: Lök blir snabbt besk i mixer).

2. Blanda färsen med fiskrom, crème fraiche, majonäs, chilisås, dill
kajenpeppar och citronsaft.

3. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten. Ta upp och krama ur. 4.
Smält bladen över svag värme i vinet. Rör ner i räkblandningen.

5. Skölj en stor form, eller flera små, med kallt vatten och häll i
blandningen. Ställ att stelna i kylskåp. Låt stå över natten.

Vid servering: 6. Doppa formen hastigt i varmt vatten och stjälp
sedan upp moussen.
Löjromsmousse recept på  enkel och lättlagad mat.