Linssås


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
40 g Röda linser; okokta
1 tsk Flytande margarin
1 Gul lök
100 g Squash
100 g Champinjoner
1 Krm curry
1/2 tsk Allkrydda
1/2 tsk Paprikapulver
1/2 tsk Basilika
1 dl Buljong; av tärning
2 tsk Vetemjöl
Salt
3 dl Kokt ris


Så här gör du:

Koka linserna i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
Hacka löken grovt, skiva champinjoner och squash. Fräs dem i
margarinet, krydda med curry, allkrydda, paprikapulver och basilika.
Tillsätt linser och buljong. Låt koka ca 15 minuter tills grönsakerna
är mjuka. Skaka ut mjölet i lite vatten och rör ner i såsen. Smaka av
med salt. Servera till nykokt ris och grönsaker.

VV-info: 1 P eller B, 1 B, 1/2 MF och ca 15 BK per portion. Linser kan
räknas som antingen P eller B.
Linssås recept på  enkel och lättlagad mat.