Lingonkaka


Antal portioner 1 Kaka

Ingredienser
2 dl Vetemjöl
1 dl Grahamsmjöl
2 dl Socker
1 tsk Bakpulver
100 g Smör; eller margarin
2 Ägg
2 dl Lingonsylt; eller rårörda
-lingon
TILL SERVERING
Creme fraiche
1 Kaka ger ca 8 bitar.


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla en rund pajform som mäter ca 25
cm i diameter.
Hacka snabbt samman alla ingredienserna utom lingonen till en deg.
Det går utmärkt att använda en matberedare. Bred ut smeten jämnt i
formen och ställ in den i ugnen. Grädda först kakan i 12-15 minuter,
ta försiktigt ut den och klicka över lingonsylten. Ställ åter in den
och grädda den färdigt, ca 10 minuter eller tills kakan släpper
kanten.
Servera gärna creme fraiche till kakan.
Lingonkaka recept på  enkel och lättlagad mat.