Lingonbröd


Antal portioner 3 Bröd

Ingredienser
9 dl Vatten
100 g Jäst
2 dl Lingonsylt
1 dl Linfrö
2 dl Vetekross
1 dl Fibrex
1 msk Salt
1 dl Russin
1 msk Stött anis
2 l Vetemjöl Special
PENSLING (EVENTUELLT
Vatten
Sirap


Så här gör du:

Värm vattnet till 37° och häll i en bunke. Smula ner jästen och rör
ut den i degvätskan. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta in
mjölet till en blank och smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek, ca
50 minuter.
Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den
blank och smidig. Dela den i delar och forma till avlånga limpor.
Lägg dem på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ca 40 minuter till
nästan dubbel storlek.
Grädda i ugnen i 30-40 minuter. Vill du ha skorpan på brödet lite
blank, pensla med vatten blandat med lite sirap när bröden tas ut ur
ugnen.
Lingonbröd recept på  enkel och lättlagad mat.