Lindström med potatismos


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Nötfärs
1 1/2 tsk Salt
Malen vitpeppar
2 Potatisar; kokta mosade
1 Ägg
1 1/2 dl Vatten
1 1/2 dl Fint hackade rödbetor
4 msk Hackad gul lök
2 msk Kapris
Potatismos
8 Mjöliga potatisar
200 g Rotselleri i små bitar
100 g Smör
2 dl Varm standardmjölk; ev 3 dl
Salt och peppar
1 dl Finhackad persilja


Så här gör du:

Arbeta färsen med salt och peppar. Blanda sedan ner resten av
ingredienserna och forma till små biffar. Känns smeten för kompakt,
tillsätt lite mer vatten.
Stek biffarna i smör på medelstark värme 2-3 min på varje sida.
Koka ur stekpannan med lite vatten och servera som sky till.
Skala och dela potatisen i små bitar. Skala och dela rotsellerin i lite
mindre bitar.
Koka i lättsaltat vatten tills potatisen och sellerin är mjuka. Stöt
med en potatisstöt och tillsätt smöret och mjölken. Smaka av med salt
och nymalen vitpeppar. Blanda i persiljan och vispa kraftigt med en
ballongvisp så moset blir riktigt fluffigt
Lindström med potatismos recept på  enkel och lättlagad mat.