Leverpastej


Antal portioner 1 Form

Ingredienser
400 g Nöt-eller kycklinglever
1 Gul lök
1 Litet syrligt äpple
1 Liten burk ansjovis (50g)
200 g Fläskfärs
1 Ägg
2 dl Vispgrädde
2 msk Vetemjöl
1/2 msk Salt
2 Krm svartpeppar
1 tsk Mejram
1 msk Konjak el. Sherry


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175 grader. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken.
Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg lever, lök,
äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.
Kör så det ryker och allt blandas, eller mal två gånger. Tillsätt
fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar och borsten. Blanda väl.
Häll smeten i en smord form (1,2 L). Grädda i nedre delen av ugnen i
ca 1 timme. Låt pastejen lugna ner sig och kallna. Stjälp sedan upp
den eller servera direkt ur formen.
Leverpastej recept på  enkel och lättlagad mat.