Leverkaka (Korvkaka)


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 1/2 dl Korngryn
3 dl Vatten
5 dl Standardmjölk
400 gr Nöt eller svinlever
1 styck Gul lök
1 msk Margarin eller smör
2 styck Ägg
2 msk Sirap
1/2 dl Russin
Salt och peppar


Så här gör du:

Koka grynen i vattnet under lock på svag värme tills det nästan
kokar in. Det tar ca 30 minuter. Späd med mjölken och koka till
en lös gröt.

Mixa eller kör i foodprocessor lever, ägg, lök, sirap, salt och peppar.
Tillsätt gröten och russin. Häll smeten i en smord ugnssäker form.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 45 minuter.

Servera med lingonsylt och sallad, eller blanda finstrimlad vitkål med
lingonsylt.

Går att frysa.
Leverkaka (Korvkaka) recept på  enkel och lättlagad mat.