Lax- och krabbtårta


Antal portioner 10 Bitar

Ingredienser
4 Runda smörgåstårtebottnar
Fyllning 1
200 g Krabba eller crabfish -
- havsmixbitar
1 dl Majonäs
1 dl Creme fraiche
1/2 dl Finklippt dill
2 krm Salt
1 krm Vitpeppar
Fyllning 2
200 g Gravad lax
1 dl Gravlaxsås; ev 2 dl
Överst
6 Hårdkokta ägg
100 g Smör
Garnering
500 g Räkor
1 Citron
2 Tomater
1/2 Gurka
200 g Rökt lax
Dill


Så här gör du:

Hacka krabba eller crabfish. Blanda samman allt till fyllningen. Bred
hälften på den understa botten. Lägg på nästa.
Skär laxen i små bitar och blanda med såsen. Bred på denna botten. Lägg på nästa botten och resten av första fyllningen.
Täck med sista botten.
Täck med t ex plastfolie och låt stå svalt några timmar.
Skala och mosa äggen, blanda dem med rumsvarmt matfett.
Bred blandningen ovanpå och runt brödet.
Skala räkorna till garneringen. Skiva citronerna och skär tomaterna i
klyftor. Skär gurkan i tunna skivor.
Forma laxen till rosor och lägg runt kanten. Lägg räkorna mitt i med
citron och tomat emellan. Täck sidorna med gurkskivor och dekorera till
sist med några dillkvistar
Lax- och krabbtårta recept på  enkel och lättlagad mat.