Lasagne på Annicas vis


Antal portioner 5 Portioner

Ingredienser
250 g Lasagneplattor
KÖTTFÄRSSÅS
2 Gul lök; hackad
2 Morot; riven
3 Vitlöksklyfta; finhackad
2 1/2 tsk Flytande margarin
320 g Nötfärs
200 g Krossade tomater
2 msk Tomatpuré
1 tsk Chilisås
1 msk Bong kalvfond
1 burk Heinz Spagheroni
-Traditionale
Salt
Peppar
Pizzakrydda
Grillkrydda
OSTSÅS
8 dl Minimjölk
3 msk Vetemjöl
Salt
Peppar
60 g Mager ost; riven


Så här gör du:

Fräs den hackade löken, de rivna morötterna och den finhackade
vitlöken i margarinet. Tillsätt köttfärsen och fräs dem så att den
blir grynig. Häll i resterande såsingredienser och smaka av med
kryddorna. Låt puttra en liten stund.
Vispa ut vetemjölet i lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken
och låt koka upp til en halvtjock sås. Smaka av med salt och peppar.
Rör ner hälften av osten och låt den smälta.
Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en form. Översta och
understa lagret ska bestå av ostsås, eventuellt uppblandad med lite
köttfärssås. Strö resten av osten över.
Grädda lasagnen i 200° ca 45 minuter eller tills lasagneplattorna
blivit mjuka. Servera med sallad.

VV-info: 1/2 MF, 2 P, 2 B, 1,6 dl M och ca 20 BK per portion
Lasagne på Annicas vis recept på  enkel och lättlagad mat.