Lasagne med äggstanning


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
9 Lasagneplatta
1 burk Majskorn
3 dl Kryddig tomatsås; tex tomat-
-salsa
3 dl Riven ost
100 g Keso
KÖTTFÄRSRÖRA
1 Gul lök; finhackad
300 g Blandfärs
2 msk Olja
200 g Krossade tomater
1 msk Tomatpuré
2 Vitlöksklyfta; krossad
Salt
Örtpeppar
GGSTANNING
2 Ägg
1 1/2 dl Grädde
1 1/2 dl Mjölk
1/2 tsk Salt
1 tsk Basilika
SERVERING
Paprikaringar
Persilja


Så här gör du:

Tidsåtgång ca 60 minuter.

Sätt ugnen på 175°.
Gör köttfärsröran: Fräs lök och blandfärs i oljan under ständig
omrörning tills färsen är brynt och finfördela med en gaffel.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och vitlöksklyftor och låt
puttra tills det mesta av vätskan har avdunstat. Smaka av med salt
och örtpeppar.
Vispa ihop äggstanningen. Täck botten av en ugnsfast form med
majskorn. Lägg på 1/3 av lasagneplattorna. Lägg på ett lager
köttfärsröra, keso, ost och tomatsås. Lägg på ytterligare 1/3 av
lasagneplattorna. Lägg på resten av fyllningen och spara lite av den
rivna osten. Lägg på de resterande lasagneplattorna. Häll över
äggstanningen och strö över den resterande osten.
Grädda i ca 45 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Servera
gärna paprikaringar och persilja till.
Lasagne med äggstanning recept på  enkel och lättlagad mat.