Lantpaté


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
300 g Fläskfärs
100 g Kycklinglever
1 tsk Margarin
1 Ägg
3/4 dl Fibrex
3/4 dl Lättmjölk
1/2 dl Gröna oliver
1 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1 Vitlöksklyfta: pressad
1/2 tsk Grönpeppar; krossad
1 Krm dragon
1 tsk Margarin; till formen


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång form, rymd ca 1 liter till 6
portioner. Stek kycklinglevern i margarinet. Spara de finaste
bitarna, de andra skäres i småbitar. Blanda färsen med Fibrex, den
hackade kycklinglevern, mjölken och kryddorna. Lägg smeten i formen
och tryck ner oliver och de fina leverbitarna. Grädda i ugnen i ca 45
minuter.
Serveras skuren i skivor med sallad och en bit bröd.
Lantpaté recept på  enkel och lättlagad mat.