Lammkotletter med stekta grönsaker och myntasalsa


Antal portioner 4 Port

Ingredienser
4 Dubbla ELLER
8 Enkla lammkotletter
1 dl Ströbröd
1 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
1 tsk Torkad timjan
1 tsk Torkad mynta
2 tsk Paprikapulver
4 msk Parmesanost
1 Ägg
Smör eller margarin
1 Aubergine
1 Zucchini
4 Tomater
1 Vitlöksklyfta
2 msk Hackad färsk rosmarin
2 Rödlökar
Olivolja
Salt och peppar
Myntasalsa:
Blad från 6-8 kvistar grön-
Mynta el 3 tb torkade mynta-
Blad
2 tsk Kapris
1/2 Knippa slätbladig persilja
1 Pressad vitlöksklyfta
2 Ansjovisfiléer
1 msk Ströbröd
1 dl Olivolja
1/2 Krm svartpeppar


Så här gör du:

Blanda alla ingredienser till myntasalsan i matberedare och kör till
en pasta. Ställ såsen svalt.
Förbered köttet. blanda ströbrödet med salt, kryddor och ost på ett
fat. Vispa sönder ägget på ett annat. Vänd kotletterna först i ägget,
sedan i kryddlblandningen.
Förbered grönsakerna. Skiva auberginen på längden, strö över salt och
låt ligga ca 30 min så den bittra vätskan dras ut. Skölj av och torka
skivorna med hushållspapper. Skär zucchinin i skivor på snedden. Dela
tomaterna. Skala och hacka vitlök och rosmarin och strö det över
tomathalvorna. Skala och skär lökarna i stora klyftor.
Värm ugnen till 200-2225 grader. Bryn en klick fett på ett stort
ugnssäkert fat eller i långpanna. Lägg kotletterna på fatet. Lägg
också på tomaterna och lökarna på fatet och droppa lite olja över
dem. Stek i mitten av ugnen ca 30 min, vänd kotletterna efter halva
tiden. Stek under tiden aubergine och zucchini i olja i en stek-
eller grillpanna på spisen. Salta och peppra och krydda gärna med
vitlök. Servera köttet med grönsaker, salsa och ris eller couscous.
Lammkotletter med stekta grönsaker och myntasalsa recept på  enkel och lättlagad mat.