Lammfärs på hawaiianskt vis


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Lammfärs; eller blandfärs
-av nöt och fläsk
1/2 tsk Blandade örtkryddor
1 Krm chilipulver
2 skiva Ananas; konserverad i egen
-juice, avrunna
2 1/2 dl Ananasjuice
1 msk Pressad citronsaft
1/2 tsk Socker
Soja
1 1/2 tsk Maizena
Salt
Peppar


Så här gör du:

Blanda lammfärsen, örtkryddorna och chilipulvret i en skål. Skär varje
ananasring i sex bitar. Fukta händerna och gör tre biffar per portion
av lammfärsen (dvs 12 stycken till 4 portioner). Platta till dem lite
och forma sedan färsbiffarna runt ananasbitarna. Bryn
lammfärsbiffarna, utan extra fett, på bägge sidor i en fettsnål
stekpanna.
Häll ananasjuicen och citronsaften i en stor kastrull, tillsätt
lammfärsbiffarna och låt dem sjuda 12-15 minuter under lock. Ta
biffarna ur kastrullen och håll dem varma. Smaksätt spadet med socker
och lite soja. Blanda maizenan med lite vatten och rör ner den i
spadet. Koka upp under omrörning, smaka av med salt och peppar och
häll över lammfärsbiffarna och servera.

VV-info: 3/4 F, 2 1/2 P och 10 BK per portion
Lammfärs på hawaiianskt vis recept på  enkel och lättlagad mat.