Kycklingsleverpastej, lättlagad


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
400 g Kycklinglever
1 Vitlöksklyfta
2 msk Margarin eller smör
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Timjan
1/2 tsk Basilika
1 nypa Svartpeppar (1 krm)
75 g Smör


Så här gör du:

(Skåne)

1. Halvtina fryst lever eller skölj av och torka färsk. Skär levern i
bitar. Skala och finhacka vitlöken.

2. Bryn fettet i en stekpanna och stek levern på ganska svag värme
bara tills den är genomstekt och inte alltför brun. Låt vitlöken
fräsa med. 3. Blanda lever, lök, salt och kryddor i matberedare med
stålkniv. Lägg i rumsvarmt smör i bitar och kör tills pastejen är
slät. 4. Packa pastejen i form, täcker över och ställ i kylskåp att
stelna. Pastejen håller sig i 4-5 dagar.

På annat sätt: Byt ut smöret mot 1-1 1/2 dl vispgrädde som hälls ned i
matröret medan maskinen går. Med grädde blir pastejen mer
mousseliknande i konsistensen.
Kycklingsleverpastej, lättlagad recept på  enkel och lättlagad mat.