Kycklingbröst med soltorkade tomater och oliver


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
8 Kycklingfilé
1/2 dl Olivolja; drygt
1 dl Salladslök; hackad
2 Vitlöksklyfta; hackad
2 1/4 dl Soltorkade tomater i olja;
-väl avrunna och hackade
2 1/4 dl Svarta oliver; urkärnade
4 1/2 dl Fetaost; tärnad
1/2 dl Parmesanost; färskriven
2 msk Färsk basilika; hackad
Salt
Nymalen peppar
Vetemjöl
2 msk Smör
TILL GARNERING
1 dl Pinjenötter; rostade
2 dl Perislja; hackad


Så här gör du:

Tunt utbankade kycklingfiléer, rullade kring en fyllning inspirerad av
Medelhavets kök. Servera med pasta och marinerade haricot vertes.

Banka eller kavla kycklingbrösten tunna och till ungefär dubbla
storleken. Låt salladslöken mjukna utan att få färg i hälften av
oljan på måttlig värme. Tillsätt vitlöken och fräs ytterligare 1
minut. Låt lökfräset svalna och blanda sedan i tomater, oliver, båda
ostsorterna, basilika, salt och peppar. Fördela fyllningen jämnt på
kycklingbrösten. Rulla ihop dem hårt med början vid den längsta
sidan. Lägg rullarna tätt tillsammans med skarven nedåt i en liten
ugnsfast form och ställ dem i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200°. Vänd kycklingrullarna hastigt i lite vetemjöl
smaksatt med salt och peppar. Hetta upp resten av oljan tillsammans
med smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Bryn rullarna
snabbt på alla sidor på hög värme. Lägg tillbaka dem i formen tätt
tillsammans och stek i ugnen i ca 15 minuter, tills de blivit
genomstekta och saften är klar när du sticker i dem. Låt dem vila
under folie ca 5 minuter. Servera dem hela eller skurna tvärs över i
2 cm skivor. Garnera med pinjenötter och persilja.
Kycklingbröst med soltorkade tomater och oliver recept på  enkel och lättlagad mat.