Kycklingbröst med ört och paprikaolja


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 dl Olivolja
1/2 Röd paprika
1 tsk Kockens basilika
2 Krm Kockens körvel
1 Vitlöksklyfta
1 tsk Salt
1 Krm grovmalen svartpeppar
4 Kycklingbröst med ben; eller
-någon annan kycklingdel
Salt
Vitpeppar
8 Potatis
3 msk Matolja
Kockens vitlökspeppar
Salt; eventuellt


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225°.
Rensa och skär paprikan i bitar. Lägg den i en mixer tillsammans med
olivolja, vitlök, basilika, körvel, salt och grovmalen svartpeppar.
Kör en kort stund, oljan ska inte vara helt slät utan med lite
"partiklar" kvar.
Salta och peppra kycklingbrösten. Bryn dem hastigt i en stekpanna
med lite olja. Sätt in dem i ugnen. Ta ut dem efter ca 15 minuter,
pensla ordentligt med ört och paprikaoljan och sätt in dem
ytterligare 3-4 minuter.
Skala och skiva potatisen tunt. Stek den i relativt het panna med
olja tills den blir gyllenbrun och knaprig (10-15 minuter). Krydda med
vitlökspeppar och eventuellt lite salt.
Servera de stekta kycklingbrösten med den knapriga potatisen. Bjud
resten av ört och paprikaoljan som en sås. En tomatsallad passar
också bra till.
Kycklingbröst med ört och paprikaolja recept på  enkel och lättlagad mat.