Köttfärssåspiroger


Antal portioner 10 Portioner

Ingredienser
1/2 dl Olja
1 1/2 dl Mjölk
15 g Jäst
1/2 tsk Salt
1 Ägg
5 1/2 dl Vetemjöl
FYLLNING
Köttfärssås; ca 2 msk/pirog
PENSLING
1 Ägg


Så här gör du:

Låt olja och mjölk bli fingervarmt. Rör ner salt, jäst och ägg.
Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen och dela den i två delar. Kavla ut degen tunt, 3-4
mm. Ta ut rundlar, ca 15 cm i diameter och lägg ca 2 msk köttfärssås
på varje rundel. Nyp ihop kanterna ORDENTLIGT. Jäs pirogerna med
skarven uppåt i 20 minuter. Pensla med ägg och grädda i 225° ca 15
minuter. Servera fräscha grönsaker till.
Köttfärssåspiroger recept på  enkel och lättlagad mat.