Köttfärssås med paprika


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
1 Paprika: röd eller grön
1 Gul lök; liten
200 g Köttfärs
1 1/2 msk Margarin; eller olja
1/2 tsk Salt; ev upp till det
-dubbla
Svartpeppar
1 Krm chilipulver
2 tsk Tomatpuré
200 g Krossade tomater
Oliver; svarta eller gröna
1 dl Majskorn


Så här gör du:

Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i tärningar. Skala och
finhacka löken. Fräs lök, paprika och färs i fettet i en tjockbottnad
gryta, smula sönder färsen med en gaffel. Tillsätt salt, peppar,
chilipulver, tomatpuré och krossade tomater. Koka under lock på svag
värme 15-20 minuter. Smka av och blanda i några oliver och jskornen.
Servera med nykokt pasta.
Köttfärssås med paprika recept på  enkel och lättlagad mat.