Köttfärspizza


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
DEG
25 g Jäst
1 1/2 dl Vatten
2 tsk Olja
1/2 tsk Salt
3 1/2 dl Vetemjöl
FYLLNING
1 Gul lök; hackad
2 tsk Olivolja
2 Morot; grovriven
1 Vitlöksklyfta; krossad
360 g Nötfärs; mager
1/2 dl Krossade tomater
1 tsk Soja
1 tsk Torkad oregano; eller
1 msk Färsk oregano; hackad
Salt
Peppar
18 liten Oliv
2 Tomat; skivad
30 g Mager ost; riven


Så här gör du:

Ljumma vattnet till 37°, smula ner jästen och rör ut. Tillsätt olja,
salt och vetemjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca
30 minuter. Ta upp degen, kavla ut på mjölat bakbord till en stor
eller fyra mindre tunna plattor. Lägg på bakpappersklädd plåt.
Fräs lök och vitlök i oljan. Blanda i och fräs nötfärs och morötter.
Blanda i krossad tomat, soja, oregano, salt och peppar. Bred
blandningen över pizzadegen. Lägg på skivad tomat och halverade
oliver. Strö över riven ost. Grädda i 200-225° tills pizzan fått fin
färg, ca 15 minuter.

VV-info: 1 1/2 MF, 2 1/2 P och 2 B per portion pizzadeg.
Köttfärspizza recept på  enkel och lättlagad mat.