Köttfärslimpa med oliver


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Nötfärs
1 Vitlöksklyfta; ev det dubbla
1 krm Gul lök
2 msk Ströbröd
1 tsk Salt
5 msk Vatten; ev en aning mer
Vit- eller svartpeppar
2 msk Persilja; finhackad
20 Små oliver
1 tsk Flytande margarin
2 tsk Soja
TILLBEHÖR
1 Röd paprika
1 Grön paprika
1 Gul paprika
1/2 Purjolök; ev mer
1 tsk Flytande margarin
Salt
500 g Potatis; kokt, ELLER
5 dl Ris; kokt, ELLER
5 dl Pasta; kokt


Så här gör du:

Blanda pressad vitlök, finhackad lök, ströbröd, vatten, salt, peppar
och persilja. Låt svälla några minuter. Bladna ner färsen och de hela
oliverna. Forma till en limpa. Smörj en så trång form som möjligt med
margarinet. Lägg ner färsen. Pensla med lite soja och grädda i 225° i
ca 30 minuter.
Klyv, kärna ur och dela paprikan i mindre bitar. Ansa, skölj och skär
purjolöken i bitar. Låt alltsammans mjukna i margarin eller olja på
ganska svag värme. Servera till olivfärsen och servera potatis, pasta
eller ris till.

VV-info: 1 MF, 2 1/2 P, 1 B och ca 10 BK per portion.
Köttfärslimpa med oliver recept på  enkel och lättlagad mat.