Köttfärsgryta under potatistäcke


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
1 tsk Vegetabilisk olja
1 liten Purjolök; skivad
160 g Nötfärs; eller lammfärs
50 g Champinjoner; hackade
2 msk Tomatpuré
100 g Morot; tärnad
200 g Krossade tomater
1 tsk Basilika
Salt
Peppar
375 g Potatis; skalad
60 g Mager ost; riven
1/4 tsk Senap


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°.
Hetta upp oljan i en stekpanna, tillsätt purjolöken och fräs den i
ca 4 minuter under omrörning. Smula köttfärsen och bryn den under
omrörning. Rör ner champinjonerna, tomatpurén, moroten, tomaterna,
basilikan och smaka av med salt och peppar. Koka upp och låt
alltsammans sakta sjuda i 4-5 minuter. Rör om då och då.
Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet när potatisen är
färdig och mosa den med osten och senapen. Smaka av med salt och
peppar.
Lägg köttfärsröran i en ugnssäker form, bred ut potatismoset över och
jämna till ytan med en gaffel. Gratinera rätten i 20-30 minuter.

VV-info: 1 1/2 B, 1/2 MF och 3 P per portion
Köttfärsgryta under potatistäcke recept på  enkel och lättlagad mat.