Köttfärsgryta med tärnad potatis


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
160 g Nötfärs
1 Gul lök
1/2 Vitlöksklyfta; ev det dubbla
Salt
Peppar
Chilipulver
2 tsk Flytande margarin
250 g Fryst tärnad potatis; vill
-man ha mindre mängd kan man
-minska till
187 1/2 g Fryst tärnad potatis
200 g Krossade tomater
1 dl Vatten
1/4 Grönsaksbuljongtärning
1 msk Tomatpuré
Purjolök; strimlad


Så här gör du:

Finhacka lök och vitlök och bryn tillsammans med färsen i matfettet.
Rör tills färsen blir grynig. Smaksätt med salt, peppar och en aning
chilipulver. Lägg över i en gryta. Blanda ner potatis, tomatkross,
vatten och smulad buljongtärning. Rör i tomatpurén och koka under
lock i 10-15 minuter tills potatisen är mjuk och genomkokt. Strö lite
purjolök över och servera.

VV-info: 1 MF, 2 P och 1 B (3/4 B om man använder den mindre mängden
potatis) per portion.
Köttfärsgryta med tärnad potatis recept på  enkel och lättlagad mat.