Köttfärsgryta med kålrot & vitkål


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
320 g Nötfärs
2 Morot; ev mer
4 tsk Flytande margarin
1 Bit kålrot
5 dl Vitkål; strimlad, ev mer
1 Vitlöksklyfta; ev mer
2 tsk Osötad senap; ev mer
1 Buljongtärning
2 dl Vatten; ev lite mer
1 msk Soja
1 Krm svartpeppar
1 Krm kardemumma; mald eller
-finstött


Så här gör du:

Skala och riv morötterna grovt. Fräs dem i matfettet tillsammans med
köttfärsen. Mosa med en trägaffel och fräs under omrörning. Skala och
skiva kålrotsbiten tunt och lägg ner i grytan. Tillsätt finhackad
eller pressad vitlök, den tunt strimlade vitkålen, smulad
buljongtärning, soja, senap, kryddor och vatten. Koka under lock på
svag värme i 10-15 minuter. Servera eventuellt med 125 g kokt potatis
per portion.

VV-info: 1 MF, 2 P och ca 5 BK per portion gryta, 1 B för potatisen
Köttfärsgryta med kålrot & vitkål recept på  enkel och lättlagad mat.