Köttfärsgryta med färg


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
480 g Nötfärs; mager
1 Gul lök; stor
2 Paprika
2 tsk Flytande margarin
400 g Krossade tomater
1 tsk Salt
2 Krm svartpeppar
1 tsk Basilika
2 tsk Soja


Så här gör du:

Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs
lök och paprika i margarinet på svag värme i teflonstekpanna (enligt
receptet ska det vara Tefals stekpanna, som iofs är en mycket bra
stekpanna, men det går nog bra med vilken teflonpanna som helst). Öka
värmen och smula i köttfärsen. Låt den brynas under omrörning. Häll i
tomaterna med sitt spad, tillsätt salt, kryddor och soja. Låt
köttfärsgrytan koka 8-10 minuter. Rör om då och då.

Servera tex med kokt pasta eller som fyllning i pitabröd, tortillabröd
eller mjuk tunnbröd.

VV-info (enbart köttgrytan): 3 P och 1/2 MF per portion
Köttfärsgryta med färg recept på  enkel och lättlagad mat.