Köttfärs- och blomkålslåda


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
320 g Nötfärs
2 msk Ströbröd
2 msk Gul lök; hackad
1 tsk Salt
1 Krm svart- eller vitpeppar
1 dl Vatten; ev något mer
1 Blomkålshuvud
4 tsk Flytande margarin
2 msk Vetemjöl
3 dl Lättmjölk
Salt
Peppar
30 g Ost; riven, mager (max 17%)


Så här gör du:

Rör ihop ströbröd, lök, salt och peppar med vattnet. Blanda med
färsen till en ganska lös smet. Smörj lätt en ugnsfast form med höga
kanter. Lägg hälften av köttfärssmeten i botten. Lägg på ett lager
lättkokta blomkålsbuketter och platta ut resten av köttfärsen ovanpå
dessa. Lägg resten av blomkålen överst.
Blanda resten av margarinet med mjölet och vispa ner det i den
kokande lättmjölken. Koka upp under vispning och koka några minuter.
Smaksätt med salt och peppar och slå gratängsåsen över blomkålen.
Strö på osten och gratinera i 225° i 20-25 minuter.

VV-info: 1/4 M, 1 MF, 2 1/4 P och 20 BK per portion.
Köttfärs- och blomkålslåda recept på  enkel och lättlagad mat.