Köttbullar i curry


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
1 dl Gul lök; skalad och hackad
25 g Smör
1 stor Tomat; flådd och urkärnad
1 Grön pepparfrukt; färsk
1/2 tsk Salt; knappt
1/2 tsk Peppar; grovmald
2 Vitlöksklyfta; pressad
1/2 tsk Kardemumma
1/4 tsk Mald nejlika
1/2 tsk Koriander
1 tsk Gurkmeja
1/2 l Oxbuljong; av tärning
2 tsk Maizenastärkelse; utrört i
-lite vatten
KÖTTBULLAR
1 skiva Franskbröd
1/2 dl Mjölk
500 g Lammfärs; eller nötfärs
4 msk Vetemjöl
2 Vitlöksklyfta; pressad
1/2 tsk Ingefära
2 msk Gul lök; riven
1 tsk Salt


Så här gör du:

Här har man blandat sin egen cyrry av olika kryddor. Det blir en
smakrik sås i vilken köttbullarna får sjuda och avge sin smak till
såsen.

Fräs den hackade löken i smöret. Tärna under tiden den flådda
urkärnade tomaten. Ta bort kärnorna ur pepparfrukten och finhacka
den. Bryn kryddorna en kort stund tillsammans med löken. Tillsätt den
hackade tomaten och pepparfrukten. Låt detta småputtra ca 5 minuter
innan buljongen hälls på. Låt såsen sjuda medan köttbullarna görs i
ordning.
Skär bort kanterna på brödskivan och blötlägg den i mjölken. Blanda
under tiden färsen med mjöl, vitlök, ingefära och riven lök. Blanda
slutligen i brödskivan. Forma färsen till köttbullar och koka dem i
såsen ca 15 minuter. Servera med kokt ris och sallad.

Pris februari 1996; ca 45 kr för 4 portioner
Köttbullar i curry recept på  enkel och lättlagad mat.