Käse-Sahnetorte


Antal portioner 8 Servings

Ingredienser
3 dl Vetemjöl
125 g Smör
1 dl Socker
1 Citron, rivet skal av
1 nypa Salt
1 msk Vatten
FYLLNING
2 1/2 dl Mjölk, 3%
2 dl Socker
1 nypa Salt
2 Citron, skalet av
4 Äggula
500 g Kesella mager kvarg
9 Gelatinblad
3 dl Vispgrädde
1 burk Persika à 425 g, ca
GARNERING
Florsocker


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225 grader. Tag fram en form med löstagbar kant, 24 cm i
diameter. Rita upp två rundlar, lika stora som bakformens botten, på
ett bakplåtspapper. Hacka samman mjöl, smör och socker. Tillsätt
citronskal, salt och vatten. Arbeta ihop till en deg. Låt den ligga i
kylen ca 30 minuter. Dela degen i 2 delar. Tryck eller kavla ut degen
så att den fyller ut rundlarna. Grädda i mitten av ugnen, 8-10
minuter.

Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Blanda
mjölk, socker, salt citronskal och äggulor i en kastrull. Värm under
vispning tills det tjocknar lite. Tag kastrullen från värmen. Rör ned
kesella och blanda väl. Krama ur gelatinbladen. Smält gelatinet i
några matskedar het mjölk. Rör ner gelatinet i fyllningen. Vispa
grädden hårt och blanda ner den. Låt persikorna rinna av väl. Skär
dem i tunna klyftor. Lägg en av bottnarna i formen. Lägg i hälften av
fyllningen, därefter persikoklyftorna och resten av fyllningen. Lägg
till sist på den andra tårtbottnen. Låt stelna i kyl minst 4 timmar,
gärna över natt. Ta loss bakformskanten och sikta florsocker över
tårtan.
Käse-Sahnetorte recept på  enkel och lättlagad mat.