Kryddig köttfärslimpa och chilisås med honung


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
KÖTTFÄRSLIMPA
500 g Nötfärs
3/4 dl Ströbröd
2 dl Mjölk
1 Ägg
1 Gul lök; råriven
1 Vitlöksklyfta; pressad,
-ELLER
1 Krm Kockens vitlökspulver
2 Krm malen vitpeppar
1 Krm grovmalen svartpeppar
1 tsk Kockens malen koriander
1 tsk Kockens basilika
2 tsk Salt
Smör; eller margarin
CHILISÅS MED HONUNG
400 g Krossade tomater
2 Gul lök
1 msk Smör; eller margarin
2 msk Honung
3 tsk Kockens chilipulver
Salt
Grovmalen svartpeppar


Så här gör du:

Köttfärslimpa; Värm ugnen till 200°. Låt ströbrödet stå och svälla i
mjölken ett par minuter. Arbeta sedan in köttfärsen tillsammans med
ägg, lök, vitlök och kryddor. Smörj en ugnsfast form eller en
långpanna med matfettet. Lägg på färsen och forma den till en limpa.
Stek den i ugnen ca 50 minuter.
Såsen; Hacka löken och fräs den i matfettet utan att den får färg.
Tillsätt tomater, honung och chilipulver. Låt såsen småkoka i ca 5
minuter. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skiva köttfärslimpan och servera med såsen och kokt eller pressad
potatis.
Kryddig köttfärslimpa och chilisås med honung recept på  enkel och lättlagad mat.