Kryddgelé på röda vinbär


Antal portioner 1 Omgång

Ingredienser
1 OMGÅNG = CA 1,5 LITER
3 l Röda vinbär; knappt mogna
2 dl Vatten
6 Hela kryddnejlikor
3 Bit hel kanel
2 Bit färsk ingefära
1 msk Äppelcidervinäger
1 kg socker per liter av-
-runnen saft


Så här gör du:

Lägg vinbärsklasarna i en syltgryta och häll på vattnet och
kryddorna. Koka under lock tills bären avgivit sin saft, ca 10
minuter. Sila bärmassan genom silduk och låt självrinna i ca 30
minuter. Häll saften tillsammans med äppelcidervinägern i en gryta
och koka upp. Rör ner sockret så att det smälter och koka sakta utan
omrörning i 10-15 minuter eller tills saften håller geléprov (ta lite
gelé på en sked och luta svagt, rinner gelén trögt är den klar).
Skumma väl. Häll upp på små varma glas. Låt kallna och tillslut
därefter.
Kryddgelé på röda vinbär recept på  enkel och lättlagad mat.