Kryddade köttfärsbiffar


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
100 g Gul lök
200 g Champinjoner; färska eller
-konserverade
480 g Mager nötfärs
1 1/2 tsk Salt
Svartpeppar
1/4 tsk Paprikapulver
400 g Krossade tomater; på burk
1 Köttbuljongtärning


Så här gör du:

Skala och finhacka löken. Skölj färska champinjoner, låt konserverade
rinna av. Hacka champinjonerna. Blanda köttfärsen med lök,
champinjoner, salt och kryddor. Forma till biffar och stek dem utan
extra fett i en fettsnål stekpanna, 2-3 minuter på var sida. Häll på
tomaterna med sitt spad och tillsätt den söndersmulade
buljongtärningen. Låt alltsammans koka på svag värme ca 5 minuter.

Servera med tex pasta, 1 1/2 dl per portion, och en råkostsallad.

VV-info: G, 3 P, 2 BK, (1 B för pastan) per portion
Kryddade köttfärsbiffar recept på  enkel och lättlagad mat.