Krukbröd


Antal portioner 12 Portioner

Ingredienser
12 st
2 dl Grahamsmjöl
3 dl Kokande vatten
3 dl Kantareller
3 msk Smör
2 tsk Salt
2 tsk Torkad timjan
25 g Jäst
5 dl Vetemjöl


Så här gör du:

Pensla små lerkrukor med olja på både in- och utsidan. Blanda
grahamsmjölet med det heta vattnet och ställ blandningen åt sidan.
Hacka svampen, fräs den i smör och krydda med salt och timjan. Rör
ner svampen i degen som sedan får svalna. Rör ut jästen i 2 msk
vatten och rör ner detta i degen. Tillsätt vetemjöl, arbeta degen
smidig och låt den jäsa 30 min. Värm ugnen till 225°. Dela degen i 12
lika stora bitar, rulla dem avlånga och placera dem i krukorna. Låt
degen jäsa till dubbel storlek under duk. Grädda bröden i mitten av
ugnen i cirka 15 min.
Krukbröd recept på  enkel och lättlagad mat.