Korv- och löktårta


Antal portioner 1 Paj

Ingredienser
PAJSKAL
2 1/2 dl Vetemjöl
50 g Margarin
1 Ägg
2 msk Vatten
FYLLNING
5 Varmkorv
2 Gul lök; ev lite mer
1 msk Margarin
3 Ägg
1 1/2 dl Mjölk
2 dl Ost; riven
Salt
Peppar
1 tsk Curry


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°. Hacka samman mjöl och matfett till en grynig
massa. Tillsätt ägg och vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt
degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Skär korven i tunna skivor. Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i
margarinet. Tryck ut degen i en pajform. Fyll pajen med lök och korv.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt, peppar och curry. Häll blandingen över
korven. Strö över riven ost. Grädda pajen i 30 minuter eller tills
äggstanningen är fast. Servera med en blandad sallad.
Korv- och löktårta recept på  enkel och lättlagad mat.