Korv- och ädelostrisotto


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
180 g Ris; gärna avorioris
6 dl Hönsbuljong
400 g Broccoli
2 Gul lök
150 g Mager korv
4 tsk Flytande margarin
60 g Ädelost; riven, magraste
-sorten
1/2 tsk Salt
1 Krm svartpeppar
Persilja


Så här gör du:

Koka riset i buljongen enligt anvisning. Koka broccolin några minuter
i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken ganska grovt. Skär korven
i mindre bitar. Fräs lök och korv i hälften av margarinet i en
fettsnål panna. Tillsätt broccolin. Fräs några minuter. När riset är
kokt, blanda ner resten av margarinet, broccolin och ädelosten. Vänd
ner korv/lök-blandningen, strö persilja över och servera.

VV-info: 1 MF, 2 P, 1 1/2 B och ca 5 BK per portion
Korv- och ädelostrisotto recept på  enkel och lättlagad mat.