Korngrynsbröd


Antal portioner 2 Limpor

Ingredienser
5 dl Vatten
2 dl Korngryn
1 dl Linfrön
5 dl Vatten; kallt
50 g Jäst
1 msk Honung
2 tsk Salt
14 dl Vetemjöl Special; ev något
-mer


Så här gör du:

Koka en gröt av korngryn, linfrö och vatten, låt denna sjuda på låg
värme ca 10 minuter. Häll sedan kallt vatten på gröten och låt svalna
till 37°.
Smula ner jästen i degbunken, blanda i honung och salt så att jästen
löser sig. Rör ner den avsvalnade gröten och tillsätt vetemjöl tills
degen känns fast. Arbeta degen väl. Täck över och låt degen jäsa ca
40 minuter.
Knåda degen och baka ut limpor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper
och låt dem jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i 225° ugnsvärme i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt
svalna på galler under bakduk.
Korngrynsbröd recept på  enkel och lättlagad mat.