Korianderbiffar med löksky


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
400 g Köttfärs
1 Gul lök; råriven
2 Potatis; kokta, kalla
1 dl Mjölk
1 Ägg
2 tsk Salt
2 Krm vitpeppar
1 tsk Mald koriander
2 msk Smör; ev lite till
LÖKSKY
3 Gul lök
2 msk Smör
1 tsk Socker
1/2 tsk Timjan
1 msk Vetemjöl
1 1/2 dl Vatten
1 dl Öl; gärna lättöl
1/2 Buljongtärning
1 msk Soja
Salt
Vitpeppar
Potatis; till kokning


Så här gör du:

Riv den kalla, kokta potatisen på grova sidan av järnet och lägg den
tillsammans med köttfärs, riven lök, ägg, mjölk, koriander, salt och
vitpeppar i en bunke. Arbeta ihop alltsammans till en smet. Forma 2
st, 1 cm tjocka, biffar per portion och stek dem i smör på inte
alltför stark värme ca 3 minuter på varje sida.
Löksky: Skala och skiva löken. Stek den gyllenbrun i smöret. Strö
över socker och krydda med salt, vitpeppar och timjan. Pudra på
vetemjölet och blanda. Späd med vatten, öl och soja, lägg i
buljongtärningen. Låt lökskyn koka ihop någon minut.
Servera korianderbiffarna med lökskyn, nykokt potatis och kanske en
god grönsallad.
Korianderbiffar med löksky recept på  enkel och lättlagad mat.