Konfektrulle


Antal portioner 1 Portioner

Ingredienser
100 g Mjuk nougat
200 g Mandelmassa
50 g Nötkärnor
1 msk Konjak
GARNERING
100 g Mörk blockchoklad
Hasselnötskärnor


Så här gör du:

Forma den mjuka nougaten till en rulle, ca 15 cm lång. Riv
mandelmassan grovt. Rosta ev nötkärnorna i ugn vid 175° några
minuter. Gnid av skalen och hacka nötterna. Blanda ner dem och
konjaken i mandelmassan. Platta ut på ett smörpapper till en
rektangel, ca 10x15 cm. Lägg nougatrullen på mandelmassan och rulla
in den. Smält blockchokladen i en skål över en kastrull med hett
vatten. Bred chokladen över rullen och strö gärna grovt hackade
nötter över som garnering. Låt rullen ligga kallt i minst ett dygn.
Konfektrulle recept på  enkel och lättlagad mat.