Kolatårta


Antal portioner 1 Tårta

Ingredienser
TÅRTBOTTEN
175 g Mandel
1 msk Potatismjöl
4 Äggvitor
2 dl Strösocker
KOLAKRÄM
2 dl Vispgrädde
1 dl Florsocker
1/2 dl Sirap
1 tsk Vaniljsocker
GARNERING
Vispgrädde
Kakaopulver


Så här gör du:

Tårtbotten: Skåla, skala och mal mandeln. Vispa äggvitorna till hårt
skum, tillsätt sockret efter hand. Vänd ned mandeln blandad med
potatismjölet i smeten. Smöra och strö på lite vetemjöl på ett
bakplåtspapper. Grädda i 175° i ca 25 minuter.

Kolakrämen: Koka grädden, florsockret och sirapen i ca 25 minuter,
smaksätt sedan med vaniljsockret.

Låt bottnen svalna, bred över krämen. Garnering: Vispgrädde och
kakaopulver.
Kolatårta recept på  enkel och lättlagad mat.